torsdag 20 november 2014

Koft-KAL del 1. Skiss och garn

Så där! Äntligen!
Trots att jag hittade Sticka-Meras KoftKAL bara ett par dagar innan det drog igång hann jag arbeta upp mina förväntningar rätt bra! Jag gillar de koftor jag stickat hittills riktigt mycket och använder dem frekvent, men har bara gjort som det står i mönstret med små modifieringar, utan att riktigt förstå hur man tänkt när man valt just den ärmen, eller precis den knappslån. Men sånt har jag börjat fundera på nu.
Vår första uppgift är att rita en skiss ungefärligen över hur vi vill ha koftan och börja fundera över garn.
Så här ungefär tänker jag mig:
 
Eftersom jag längtar efter att få göra lite flätor tänker jag mig panelerna längs knappslån flätade och letar just efter en lämplig en-maska-bred vriden fläta. Jag har några alternativ, som behöver teststickas, eftersom koftan kommer att stickas fram och tillbaka. Vill inte behöva grunna över flätvarv från rätsidan!
Garnet jag vill använda är ljust blågrönt Gotlandsgarn från Yllet, inhandlat på en fantastisk Visbyhelg i maj i år. Jag köpte då 300g, och det är 400 m per 100g, så jag tycker 1200 m borde räcka. Annars blir det komplementshopping eller kortare ärmar.
Som ni förstår är garnet då ganska tunt, men jag gillar tunnare koftor. Kanske innebär det istället att jag kommer efter i KAL-en, men hellre det än en kofta jag inte använder.
Just nu är det väldigt mycket att göra på jobbet, så att det spiller över på kvällstid, och denna KAL känns som en tillflykt att tänka på som belöning efter hårt arbete!
Nästa vecka börjar provlappsstickning - ser fram emot det!
Nu ska jag surfa runt i 10 minuter på mina med-KAL-kamraters sidor!

1 kommentar:

  1. Låter som din kofta blir väldigt fin i den färgen och med flätor. Blir spännande att följa.
    http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/

    SvaraRadera