lördag 6 juli 2013

Firefly

I min värld har jag två sorters vardagsstickningar. Ett stort projekt, som ligger hemma, mestadels vid soffan. Där tillverkas tröjor, svårare mönster och liknande. Därutöver har jag alltid ett mindre projekt på gång, mestadels som buss/tågpendlarstickning, men även lägga-barnen-stickning (då man behöver sitta kvar en stund i halvmörker utan att somna, ni vet...) Ett av mina mer långsiktiga småstickningsprojekt är att sticka igenom "The Knitter´s Book of Socks" av Clara Parkes.
En otroligt snygg bok med en mycket informativ första del - om garnmaterial, hållbarhet, slitstyrka, hur resåren skall hålla längre och annat smaskens för en strumpstickarnörd -  som sedan följs upp av en elegant radda strumpmönster med nya utmaningar för varje strumpa, och där jag kände att jag kunde tänka mig nästan varenda en. Har aldrig gjort så förr, och bara stickat på utan att välja särskilt mycket själv, antagligen för att jag inte är så uthållig att föresatsen brukar hålla särskilt länge.
Jag började med att hoppa över det första mönstret - Stepping stones, som jag inte kände mig sugen på (så gick det med den föresatsen), men har sedan stickat Darjeeling, Hickory,  Elm och är nu precis färdig med Firefly - som jag fotade i solnedgångsbelysning på balkongen alldeles nyss utan att grannarna undrade alls vad jag höll på med... Det är lite smarta hälar, smidiga lösningar för att öka elasticiteten och stimulerande mönster som helhet, så jag fortsätter! Nästa strumpa har jag sett fram emot - i boken en av de snyggaste jag sett - Rocaille. Ska bli kul att se om jag kan göra det lika snyggt som i boken, eller om det blir som ett matrecept -ni vet -  inte riktigt lika lyckat som på bilden...


Darjeeling
Hickory
Elm

Firefly

1 kommentar:

  1. Åh, jag önskar att jag tyckte det var roligt att sticka strumpor... Jag älskar att ha ullstrumpor på mig, och även ena dottern älskar det, så det finns ett uppdämt behov av att någon stickar strumpor. Men jag kan väldigt sällan motivera mig! Det finns ju så många andra fina saker att sticka! :-) Nu måste jag nog ta tag i det, för på dotterns favvisar, är det helt uppslitet över hälen nu, så att det inte går att stoppa.

    Ha det gott! /Blenda

    SvaraRadera