tisdag 16 juli 2013

Ett FO och en efterlysning

Mitt i sommaren - perfekt läge för att sticka vantar...
Satt i går kväll framför Bondfilmen och fick ihop det sista på ett par som jag kommer använda mycket i vinter. Mönstret är ett gratismönster på Ravelry - Spruce Tree Mittens. Jag letade efter en fläta och masktäthet som matchade min mössa i samma garn - Gnomish Hat (jag vet, bilden är inte bra, hastigt tagen på en busshållplats någonstans i Sverige, någongång i vintras....). Vantarna var snabbstickade, snygga och bekväma med en vriden resår i mudden. Sedan ligger alla tumökningarna på tumsidan av handen och det passar i alla fall min hand riktigt bra.
Rimfrosts Spruce Tree VantarDetalj
Garnet är en blandning mellan ull och nässlor. Det är mjukt, varmt och har en mycket speciell lyster som jag gillar. Köpte det givetvis för att det inte verkade riktigt vanligt att sticka med nässlor, men blev övertygad. Det är snyggt och jag kan varmt rekommendera det!
 
Så en efterlysning. När semestern började tänkte jag fira mig själv med den sedan länge efterlängtade Vantboken - Solveig Larssons fantastiska bok med otroligt vackra vantmönster.
Familjen fattade inte när jag önskade mig den i julklapp - eller jo, jag fick Vantkalendern 2013 istället, och den är inte illa den heller. Men jag ville ha ännu mer. Jag fick den inte i födelsedagspresent, så då bestämde jag att jag var värd en semesterpresent... Bara ett litet bekymmer. Den är slut. Överallt där jag tittat. Tänkte grotta lite i det  under dagen - om det kanske står någon i en hylla på förlaget, i någon garnbutik någonstans eller så... Min förhoppning är nu att någon av er kan hjälpa mig - är det någon som känner till något litet bortglömt ex någonstans i Sverige? Insåg medan jag letade att Solveig precis gett ut en bok till - Inspiration från Norr, med ännu fler vantmönster, så hittar jag inte den ursprungliga verkar det inte vara någon katastrof...
Inspiration från norr
Jag gillar hennes mönster, omhändertagandet av gamla traditioner och sättet hon skriver om alla stickerskor genom tiderna! Återkommer mer till detta längre fram!
 
Så -
På Stickorna just nu: En plommonlila top-down-lintröja med nästan färdig kropp som längtar efter ärmar. Jag längtar också tills den fått ärmar - lite mycket slätstickning blir det...

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Har du kollat in adlibris, jag var inne på den sidan häromdagen och då tror jag att vantboken fanns. Visst är den helt underbar! Jga har båda böckerna nu och man kan inte få riktigt nog av alla vackra vantar. Kram Sytanten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad jag hoppades att du hade rätt! Tyvärr var det slut i lager, men man fick gärna bevaka den om man ville. Men som sagt, den nya verkar inte skämmas för sig den heller!!

   Radera