fredag 30 augusti 2013

Snabb uppdatering

Sådär, jobbet var igång igen och sticktiden drogs ned drastiskt! I och för sig är jag en pendlare, vilket ger i alla fall 30 minuter i vardera riktningen, men det räcker ju inte riktigt för att stilla rastlösa fingrar.
Två saker har jag i alla fall avmaskat sedan sist!
Först min jätteanvändbara uppifrån- och ned-tröja i Kalinka-lin:
Har använt den otroligt mycket sedan den blev klar, är precis lagom varm i slutet av sommaren, och den plommonlila färgen passar med nästan allt i min garderob. Lär få bli fler!
 
Min andra avmaskning är en bäbismössa av Maria Carlander som heter Små vågor - Little Scallops på Ravelry.
 Jag stickade den snabbt och enkelt till en kollegas nyfödda, och det var en perfekt bäbispresent. Har två bäbisar till på gång i bekantskapskretsen närmaste veckorna, tror det blir fler småvågor. Just den här är stickade i Baby Någonting - mycket mjukt kan det varit Cashmerino?, och Drops Alpaca, men vilket mjukt garn som helst borde funka! (Eller kliigt, om man genast vill lära bäbisen hur hård den här världen kan vara??)
Så nu håller jag istället på med mitt pc-fodral, Caspian Cases- det är i tvåtrådig, hemmafärgad (fast inte av mig, av en bekanting) ull, för pc-n behöver inte bry sig om kli. Det borde varit klart sedan länge, men är på flappen man fäller över, locket liksom, och där ingår det flerfärgsstickning i aviga varv. Det är något jag inser att jag inte gjort förr, och som inte var så särdeles upphetsande... Vet inte varför, men känns krångligt. Är det någon som har några tips på hur det går smidigare tas det tacksamt emot!
Min pendlarstickning just nu är nästa socka i Knitter´s Book of Socks. Som jag skrivit om tidigare håller jag på att sticka mig igenom boken, och har nu landat på mitt favoritmönster, det jag fastnade för vid första genombläddringen - Rocaille. Otroligt snyggt! Återstår bara att se vad jag kan åstadkomma av ett så vackert mönster. Succé eller pannkaka?
Hoppas ni får en skön, halvkylig stickhelg, kantad med kantareller och blåbär!
 


2 kommentarer:

  1. Lintröjan är supersnygg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Blev lite tröjfrälst, ska ge mig på en merinokofta så snart pc-fodralet är avmaskat. Det är så kul när man blir nöjd!

      Radera