söndag 18 januari 2015

Koft-KAL del 10 - I mål!

Jo, det är sant! Fäste alla trådar igår, och sedan gick det mycket fortare än jag trodde att sy i de 11 knapparna enligt KnitmoreGirls Couture Button Tutorial. Och plötsligt har jag en ny kofta, som sitter otroligt skönt - kanske för att jag stoltserar runt rak i ryggen.
Sammanfattning:
Garn: Gotlandsull 2-trådigt från Yllet i Visby
Garnåtgång: 900 m ganska precis
Stickor 3,0 och 3,5.
Mönster: Flätan är härifrån.

Så här ser den ut:Jag har redan börjat klura på hur jag ska förbättra den till nästa gång - då blir det nog ränder med alpaca silk och Colinette Jitterbugg - garn...

Jag har en bekant på FB som varje dag skickar ut muskulösa selfies från gymmet med frågan "Vad ska DU träna idag?" Så jag svarar:


Vad ska DU sticka idag??

Ett stort tack till StickaMera och Dödergök som arrangerade den här otroligt lärorika Koft-KALen! Och ett stort tack även till mina med-KALare som givit inspiration och delat med sig av sina ideer på ett otroligt generöst sätt! Så många knep och tricks, och så mycket uppskattning och glada tillrop! Blir det fler KALar hänger jag på direkt!!För övrigt rekommenderar jag idag nattjästa bröd som kan gräddas på söndag morgon för att alla i familjen ska bli på bra söndagshumör. Jag tar mitt vanliga brödrecept och halverar mängden jäst, tar dem direkt ifrån degbunken utan jäsning, rullar till bullar och ställer dem på en plåt i källaren till nästa morgon, skjuts in i ugnen i 250 grader i 10 minuter och lite smör, så är morgonen räddad och nya koftan infirad!
Det andra jag rekommenderar idag är Youtoubevideon med Frostlåten Let it go - The mum Parody.

Ta hand om er till nästa gång!

 

4 kommentarer:

 1. Vad fin den blev! Sitter som en smäck med jättefina detaljer dessutom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din förtjänst!! Hoppas du är eller blir chef nångång - din omsorg om individuell positiv feedback borde finnas hos alla chefer!

   Radera
 2. Superfin kofta - flätorna blev så snygga! Tack för idén!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Har redan börjat på provlappen till nästa...

   Radera