måndag 18 november 2013

Nybörjare och Önsketröjor

De senaste dagarna har innehållit just det - nybörjare och önsketröjor...
Vi börjar med Önsketröjan. Var på julmarknad här i helgen och där fanns tomtar i massor, dyr choklad, ännu dyrare marsipan, ännu mera tomtar, fårskinnsfällar och en Annika som stickar Önsketröjor. De liknar inte några tröjor jag sett förut - otroligt vackra! Svårburna - det medges, inget man klär sig i om man tänkte ha en diskret dag på jobbet utan att synas så mycket - men ändå! Annika håller på att lägga ner verksamheten för kroppen säger ifrån, men ta en titt på hennes tröjor, knappar och kit - de finns kvar till nyår.
En annan rolig sak är att jag den senaste veckan har invigt tre nya stickerskor i denna fantastiska värld. Lite lätt erfarenhet från syslöjden hade de med sig, och vi satte igång utifrån det. Två av dem hade blivit inspirerade av stickning till hemlösa, hade helt enkelt skaffat sig billigaste sockgarnet och ett par tillhörande strumpstickor och kom och satte sig vid köksbordet för att sticka raggsockor till uteliggare med skostorlek 40-45. Damen i garnaffären hade uttryckt ett lätt tvivel på om det var rätt projekt att börja med när hon efterhört deras sammanlagda erfarenhet, som uppgick till en halsduk i årskurs 5. Men de hade glada i hågen tagit sin nyinköpta påse och började traggla med 17 cm resår på stickor 4. De lär komma tillbaka till köksbordet framåt hälen om inte förr... Gillar dock attityden - hur svårt kan det vara? Det finns nog på youtube! Och så är det igång.
Den tredje nyinvigda stickerskan fick en babymössa "Små vågor" av Maria Carlander till sin nyfödde häromveckan, och det öppnade hennes ögon för stickmönster på nätet istället för de ärvda tummade häftena hon hade hemma... Och så var hon igång... Ni ser - jag håller på att utlösa en liten sticklavin vårt lilla samhälle!
Själv håller jag på med:
  • Emelie - koftan i alpaca och silke. Ska strax påbörja ärmarna!
  • Cedar Leaf Shawlette - riktig chips-stickning - du vet - bara en till... och en till... och detta är definitivt den sista... nej, nu måste jag verkligen sluta...Själva kroppen på sjalen är slätstickad med förkortade varv, och när den är klar stickar man på en lövkant längs ytterkanten. Har aldrig stickat på en kant så förut, men det är otroligt tillfredsställande att se den växa sig sakta uppåt längs sjalkanten.
  • Har också lagt upp nästa Knitter´s Book of Socks- strumpa - Buddleia i ett mycket ljusljusblått Regia. Kul med lite spetsstickning, har inte gjort det på länge. Även om jag inte är störtförtjust i spetsstrumpor, men det dyker det säkert upp någon annan som är...
Ta hand om er!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar